19 Ocak 2013 Cumartesi

Ev Yoğurdu

Ben küçükken hep evde yapılan yoğurtlardan yerdim. Annem sütü kaynatır, ılındıktan sonra kaymağını ayırır ve biraz içine yoğurt atarak havluya sarardı tencereyi. Hop yoğurt hazır :)

Eh İzmir içinde öyle sütçü falan pek bulunmuyor, dedemde ineklerini yıllar önce sattığı için pek süt alacak güvenilir yerimiz yoktu. Bizde zamanla hazır yoğurtlara alıştık...

Dün marketten alınan Capri-Sun poşeti gibi poşetteki günlük sütü, evde uykuya yatmış olan yoğurt makinesine atıp yoğurt yapmayı denedik ve sonuç süper, kendimizin ürettiği bir şey olunca daha lezzetli oluyor tabiki, önce tadı biraz garip geldi fakat onun nedeni de homojenize yoğurt gibi olması yani yağı falan alınmış sütten olunca biraz yavan tabi ki,

Eğer çevrenizdeki marketlerde öyle paket süt satılıyorsa, alıp evde kendi yoğurdunuzu yapabilirsiniz tahminimce... En güzeli evde yapılmış yoğurt ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder