28 Şubat 2013 Perşembe

Bad Couple I

Genellikle tarihi kore dizilerini izlediğim için ilk başta biraz yadırgadım, izlediğim ilk günümüz konulu kore dizisi. 16 bölümlük dizinin 8. bölümünü yeni bitirdim ve diğer yarısını da izlemek için sabırsızlanıyorum.

20 veya 40 dakikalık popüler dizileri izlemekten 60 dakikalık bir diziye kendimi alıştırmak başlarda biraz sorun yarattı tabi ki ama konunun ilerleyişi akıcı bir şekilde gitti şimdiye kadar. Dizi üç arkadaş bayanın hayata bakış açılarını, farklılıklarını anlatıyor. Ve gelişen olaylara vermiş oldukları tepkiler, bir bayanın düşünce tarzı, birbirlerini nasıl etkiledikleri de konu alınıyor.



Ünlü bir moda dergisi editörü Kim Dang Ja küçüklüğünde babasının annesini bir başka kadın için terk etmesi üzerine hiç bir erkeğe güvenmeyip kendisini tamamen kariyerine adamıştır. Bir gün yakın arkadaşı Yoon Hee'nin kızına bakarken kendi başına bir çocuk büyütmek istemesi üzerine en düzgün gene sahip birini aramaya çıkması, Choi Gi Chan adındaki biyoloji profesörü ile karşılaşmalarını ve birbirlerine aşık olmalarını konu alıyor.

Diğer bir yandan da eşine neredeyse tapan Han Young  ve  eşini iki yıldır aldatmakta olan Kim Yook Sun'un yaşadıkları olayları, Han'ın eşini geri alma çabasını gösteriyor.

Her zaman okuduğum kitaplar, izlediğim dizi filmlerde yaptığım gibi kendimden bir parça bulduğum karakterler (izlediğim ilk 8.bölüm için tabi ki) Profesör Gi Chan ve Han'a eşini geri kazanması için yardım eden model Joon Soo. İki karakterde hissettiğim, düşündüğüm ve yapmaya çalıştığım bir çok durumu yansıtıyor. İzlerseniz ne demek istediğimi belki daha iyi anlarsınız.



Diğer 8 bölümü bitirdikten sonra yazının devamı gelecek...

Bakalım dizinin sonunda neler olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder