23 Mart 2013 Cumartesi

Grip!

Dışarıda hava çok güzel şu saatlerde İzmir gökyüzünde. Maalesef ki ben odamda yatağıma uzanmış, kucağımdaki bilgisayar ile uğraşıyorum. Grip! Bir erkeğin korkulu rüyası sanırım.



Genellikle durum aynen bu şekildedir. Ve bende resimdeki adam gibi yatıp dinlendiğimi söyleyebilirim. Sonra bunun nedenini düşünmeye başladım. Fark ettim ki burunları tıkanan erkeğin bedeni yeteri kadar oksijeni elde edemiyor ve bitkin düşüyor. Zaten fazla gereksiz şekilde sonuç odaklı çalışan beyni ise yetersiz oksijen karşısında vücuda 'sen sadece yatmalısın' mesajı iletiyor. Sonrasında da o beyin çalışma seviyelerini en alt seviyelere çekip IQ seviyesini 5-10 yaş grubuna indirgeyip, sürekli dışarıdan sevgi, şevkat ve ilgi odağı olma yönünde kendisini mızmız bir insan haline getiriyor...

Bu arada olay biraz reklama girebilir.

İzmir semaların sürülen bu gribe en iyi dinlenmek gider tabi ki fakat eğer baş, göz ve sırt ağrınız varsa bir parol biraz işinize yarayabilir, Boğazınızda tahriş varsa pastil bu durumu biraz hafifletebilir(Fakat mentollu şekerlemeler yemediğinize dikkat edin çünkü onlar geçici rahatlık verip sonrasında daha fazla tahrişe sebep oluyorlar) , Ayrıca doktorların pek yazmadığı fakat etkili olan theraflu(gribi taksitlendirme gibi düşünebilirsiniz, 4 günde geçebilecek gribi 8 güne yayıp hastalığın şiddetini sizi rahatlatıcak şekilde azaltıyor.)  ve aşırı öksürük durumunda suda çözünen mentopin tabletler öksürüğünüzü dikkate değer bir şekilde azaltacaktır. Son olarak pek hoş olmasa da balgam varsa tantum gargara yapabilirsiniz. Tabi ki her şey den önce doktorunuza gitmenizi tavsiye ederim. Çünkü ufak bir boğaz ağrısı ileride hayatınızı kökünden değiştirebilecek bir rahatsızlığa sebebiyet verebilir.(Başıma geldi! Gerçi ben doktora da gitmiştim ama işinden anlamayana gitmişim :( )

Bütün bunlara rağmen benim kendi tercihim Lokman Hekim methodudur. Öncelikle Bal'ı sofranızdan ayırmayacaksınız. Öyle her yerde satılan aptal aptal ballardan değil hakiki kokulu bal olacak. Sonra iyice demlenmiş, rengi nar çiçeği rengine gelmiş ıhlamur ve içinede karıştırılacak bir tatlı kaşığı bal sizi gerçekten rahatlatacaktır. Nane, limon ve zencefil de iyice kaynatıldıktan sonra hastalığınıza iyi gelebilir( birazda kabuk tarçın atarsanız etkisini daha iyi görürsünüz.) Sadece boğazınızda ağrı ve tahriş varsa adaçayı sizin için bulunmaz bir nimet. (önce aldığınız 2-3 dal adaçayını bir güzel yıkatın sonra 5 dakika kadar bir bardak kaynar suyun içinde bekletin ve için.) Hepsine bal koymayı unutmayın. ;)

Bol C vitaminli meyveleri de yemeyi sakın unutmayın. Hasta olan herkese geçmişler olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder