18 Nisan 2013 Perşembe

Dünya ve İnsan

Dünya bankası kayıtlarına göre 6.973.738.433 insan yaşamaktadır ve bu sayı günden güne artmaktadır. yapılan diğer hesaplamalara göre de yaklaşık olarak 110 Milyar insan yaşayıp ölmüştür. 



O yaklaşık 1,5 kiloluk beynimizin içinde bulunan düşünceler, duygular, anılar ve hayaller... Sadece sizinkinin içindekiler bile ne kadar fazla değil mi? Birde şu an yaşamakta olan 7 Milyar insanın ortalama aynı miktarda ama farklı şekillerde beyinlerinin içinin dolu olduğunu düşünsenize.

7 Milyar insanın her birinin istekleri tamamen farklı. Hiç biri birbirinin eşi olamaz. Çok yakın olduğunda "İşte tam istediğim de buydu!" deriz ama tam olarak o değildir. Herkesin amaçları farklıdır, hayata tutunuşları, istekleri. 

Mesela bir kanser hastası iyileşmeyi ister, geri kalan şeyler onun için boştur. İyileşsin zaten bütün dünya onun olur. Kimisinin ki kariyeridir. En yüksek yere gelsin yeter. O duygunun altında da güç tutkusu vardır. Emir veren insan olmak, senden daha üstün kimsenin olmaması isteği. Bir açgözlünün tek isteği para ve daha fazlasına sahip olma isteğidir. Bir çocuğun ki ise oyuncak, sevgi ve biraz ilgidir. O yüzden üç aylıkken yalan söylemeye başlar insanoğlu. Ağlar! 

Kimi hayatının aşkını bulmaya adar kendini! Sonra fark eder ki aranan daha büyük bir şeydir. Aşık olduğu hayalleridir aslında ve onun gerçekleşeceği yeri arar ruhu.

Yedi milyar ruh, yedi milyar hayal ve bir tane minik bir dünya! Ve herkes buraya sıkışmış, burada o hayallerini gerçekleştirecek mucizeyi aramaktalar. Kaos işte burada ortaya çıkar. Herkesin arayışı farklı olduğundan ama benzer yerlerden geçtiğinden çakışmalar, çarpışmalar ve ya kazanma hırsları yüzünden diğer ruhları katletme yoluna girilir. 

Dünya üzerinin her bir önemli coğrafyası keşfedildikten sonra insanlar ne yapacağını şaşırmışlardır. Para ve güç hırsı olan insanlar genellikle gerçek gücü her zaman ellerinde bulundurmuşlardır. Çünkü insanlar ruhlarını çok ucuz miktarlara satma özelliği gösterirler. Bu güç simsarları da daha fazla güç elde etmek için dünyayı birbirine karıştırırlar ve keşfedilecek yer kalmadığı için var olan yerleri kendilerine almayı düşünürler. İşte bu yüzden iki tane büyük savaş çıkmıştır. Ve daha nicesi ufuktadır... 

Her insanın kendisine ait bir dünyası olmadığı sürece de hiç bir hayal asla tam olarak gerçekleşmeyecektir. 
Bu yüzden Tanrı'yı arıyoruz ya!
Bulduğumuzda onun yerini alabilmek ve hayallerimizi gerçekleştirmek için...

2 yorum:

  1. Ne kadar kalabalığız ve çoğumuz birbirimize değmeden yaşayıp, yitiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kalabalığın içinde sadece kendimiz varmış gibi yaşadığımızdan belkide...

      Sil