19 Nisan 2013 Cuma

Oblivion

Tom Cruise'tan pek haz almayan biri olarak, güzel bir film olduğunu düşünüyorum. Özellikle de bilim kurgu tarzında filmleri sevenler için. Genel olarak sonu tahmin edilebilen bir filmdi ama olayların nasıl geliştiğini izlettiriyordu film.

Film içinde sizi düşünceye sürükleyen durumlar mevcut. Özellikle silinen hafızanın sebep olacağı durumlar üzerine baya bir kafa yordum. Ve gerçeğin mevcut düşünce yapımızla ne kadar gerçek olabileceğini, bildiğimizi sandığımız doğruların ne kadar yanlış olabileceği üzerine düşündüm.

Film içinde İHA lardan bahsederken 'Onlar sadece makine!' demelerine rağmen. Bizim de sadece farklı bir alt yapıya sahip birer makine olduğumuzu unutuyorlar sanırım. Biraz basit bir şekilde düşünürsek, kendi kendini güncelleyebilme, kendi oluşturduğu veya çevresindekilerinin oluşturduğu programa sadık kalan karbon yapılı makineleriz. Filmdeki gibi hafızamız silindiğinde ise makineyi istedikleri gibi programlayabilirler, peki sonrasında ki kişi yine biz mi olacağız? işte bu muamma!

Bu kadar düşünce yeter! Birazda filmden bahsedeyim.



İnsanlık uzaydan gelen scav adlı ırkın istilasına uğramıştır. İlk önce ayımızı patlatan bu ırk dünyayı yok olma noktasına getirmiş sonra da istilaya başlamıştır. İnsanlık ellerindeki en büyük gücü, nükleer bombaları kullanıp savaşı kazanmıştır fakat artık yaşanacak bir dünya kalmamıştır.

Satürn uydusu Titan da yeni bir koloni kurmuşlar ve belli bir süre geçtikten sonra dünyanın artık işine yaramayacak olan suyu almak için geriye bir ekip yollamışlardır. İki kişilik bir ekip!

Bu ekipten biri irtibatı, diğeri ise tadilat işlerini yapmakta çünkü savaş sonucunda yenilen scavlardan bazıları hala dünya üzerinde yaşamakta ve onların makinelerine karşı koymaktadırlar. Bu etkileşim sırasında gerçekleşen olayları ve sonuçların aslında ne kadar farklı olduğunu gösteren bir film.

Filmin fragmanı burada fakat izlemeden gitmenizi öneririm. Yoksa filmi pek yavan bulabilirsiniz!




Kısa bir not: Filmi sadece beş kişiyle çekmişler diyebiliriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder