24 Haziran 2013 Pazartesi

Uzay



Uzay, son hudut!

İnsanlığın ulaşabileceği bilinen son nokta, ucu bucağı bilinmeyen bir boşluk. Onun içinde bulunan katrilyonlarca ışık kaynağı ve onların çevresinde dolanan kayalar, gazlar, sıvılar...
Biz o ışık kaynaklarından bir tanesinin çevresinde dolanan mavi bir gezegenin içindeki kum tanesiyiz...

İnsanlığın başından beri gökyüzü büyük bir merak ve uğraşı konusu olmuştur, günümüzde sadece bilim ve sadece saçmalıklar için kullanılan bir araç haline gelmiştir. Günümüzde daha kendimize en yakın kaya parçası olan aya bile bir kere gitmeyi başarabilmişiz ve kendimizi çok ileri görüyoruz. İşte buna şaşıp kalıyorum!

Her gece duvarımda asılı olan güneş sistemi haritasına bakar, bu yakın ama uzak olan yerlerde hiç yaşayan bir canlı var mı diye merak ederim. Olabilecek canlıların resimlerini hayal eder belki bir gün onların bulunacağı ümidiyle düşlere dalarım. Umarım bulunan ilk dünya dışı canlıyı görme fırsatım olur.

Bilim kurgu filmlerini biraz düşününce ve evrenin büyüklüğü göz önüne alındığında, evren üzerinde yalnız olmadığımız aşikar. Filmlere konu olan olayları ve hayalimizde oluşturduğumuz teknolojilere bakarsak evrenin başka yerlerinde yaşayan canlıların uzay gemilerinde geziyor, gezegenler arasında savaşıyor ve çeşitli yaratıkların zulmünden acı çekiyor olmaları da muhtemel! Bütün bunlar azıcık göz önüne alındığında ve biraz paranoyakça düşündüğümüzde!
Evrenin her yerine 'Biz Dünyalılar Buradayız!' mesajı yollamanın mantığını henüz anlayabilmiş değilim, daha kendimizi kendi ırkımızdan korumak için yeterli savunmamız yok iken başka bir gezegenden buraya kadar gelebilecek teknolojiye sahip insanların sadece iyi niyetle bizi ziyarete gelecekleri nasıl bir pollyannacılıktır!

Açıkçası yaşadığım süre içerisinde evrenin başka yerinden gelmiş bir ırkla sohbet etmeyi isterim, hatta keşke fırsatım olsa uzayın bilinmeyen boşluklarının StarTrek filmindeki gibi bir gemiyle ben keşfetsem çok güzel olurdu bea!

Hayaller, hayaller...
İyi geceler...

3 yorum:

  1. Ne ilginç bir konu seçmişsin
    :)

    Keşke istediklerin olsa gerçekten.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler :)

    Keşke, ama bir bakarsın bir gün olur ;)

    YanıtlaSil