18 Haziran 2014 Çarşamba

Pandora'nın Kutusu

Hikayemiz ilk insanların yaşadığı zamanlara gidiyor ki o zamanlarda dünya üzerinde sadece günümüzde  erkek olarak bilinen tür yaşamaktaydı. Yaşamları sonsuz ve mutluluk doluydu. Dünya'nın tamamı bolluk içinde ve Tanrılar Olimpos'tan onları izlemekteydiler.

Bir gün Tanrılar katında hiç yaşanmamış bir olay vuku buldu. Hırsızlık! Zeus çılgına dönmüş ve bütün tanrıları aralarındaki haini ortaya çıkarmaları konusunda tembihliyordu. En önemli nesnesi, eğlencesi ateş çalınmıştı. Çok geçmeden kararan hava ile yer üzerinde parlaklıklar ortaya çıktı, o ana kadar aklına öyle bir şey yapabilecekleri hiç gelmemişti. Fakat ateş insanların ellerinde gezdirdikleri bir oyuncak olmuştu. Zeus sinirden bütün gökyüzünü bulutlarla doldurmuş, her yere yıldırımlarını savurmaktaydı. Tam o sırada Hermes içeri girer ve ateşi çalanın Prometehus adında bir yarı tanrı olduğunu, insanlara da onun ateşi kullanmayı öğrettiği haberini verir.

Artık Tanrı Zeus intikam peşindedir...
Aklına gelen tüm kötülükleri bir kutunun içine hapseder ve Hephaistos'a insanlara benzeyen bir canlı yaratmasını ister. Toprak ve sudan oluşturulan çamurla hemen insana benzeyen bu canlıya tüm Tanrıların insanlarda olmayan özellikleri koymalarını ister Zeus.

Athena, el işlerinin inceliklerini öğretir ona. Hera, hırs ve tutkuyu, Hermes düzenbazlığı, Aphrodite ise güzellik ve seksiliği, Eros ise aşk'ı öğretir. İnsana benzemesine rağmen daha çok Tanrıçalara benzeyen bir kadın ortaya çıkar en sonunda. Ve ona ' Tanrıların Hediyesi' anlamına gelen Pandora ismi verilir.



Zeus tüm kötülükleri içine koyduğu kutuyu Pandora'ya verir ve onu Prometheus 'un kardeşi Epimetheus'a götürmesini ister. Prometheus bunu haber almıştır ama tüm uyarılarına rağmen kardeşi kutuyu kabul eder ve şimdiye kadar görmüş olduğu büyüleyici canlıyı kendisiyle beraber yaşaması için ikna eder. Beraber geçirdikleri ilk günün sonunda Pandora'nın getirmiş olduğu kutuyu Epimetheus açar ve tüm dünyaya Zeus'un hapsetiği kötülükler yayılmaya başlar. Böyle bir şey beklemeyen Pandora kutuyu son anda kapatarak daha fazla kötülüğün dünyaya yayılmasını engellemeye çalışır fakat çıkmış olanlar huzur içindeki insanları birr kaosun içine sürüklemeye yetmiştir.

Bu durumu gören Prometheus, Zeus'tan af dilemeye gider. Zeus ise onu tüm insanları izleyebileceği bir dağa zincirler ve ' Yaptığının sonuçlarını dünyanın sonuna kadar izle!' der.



Pandora'nın Kutusu açıldıktan sonra dünya üzerinde hiç bir şey bir daha eskisi gibi olmamıştır...

10 yorum:

  1. Pandoranın kutusu mu suçlu olan yoksa biz mi pandoranın kutusundaki kötülükler yüzünden bu Dünya bu halde diyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötülükler içimize işlemiş artık, ne kadar iyi olmaya uğraşsak da bir şekilde kötülük yapıyoruz maalesef :(

      Sil
  2. ne kadar güzel bir öyküsü varmış meğer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduklarımdan derleyerek yazdım, umarım olmuştur :D

      Sil
  3. kutudan çıkan son kötülüğün "umut" olduğunu duymuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah! Doğru onu eklemeyi unutmuşum buraya :(
      'Umut' aslında kötülerin en kötüsü diyebiliriz..

      Sil
  4. Bende kutuyu kapadığında içinde umudun kaldığını biliyorum . Hikayeyi beynimizde güncellediğin için teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut hikayenin en sonunda var ama nasıl eklesem onu düşünüyordum ki eklemeden yayınlamışım. İçinde kalırsa bize bulaşmazdı diye düşünüyorum, ama anlatılar kutunun içine tek kalan kötülük falan diye söylüyor. Bilemedim :)

      Rica ederim umarım beğenmişsinizdir :-)

      Sil
  5. sen de kutudaydın galibaaaa kaybolmaaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben en dibindeyim, bir çıkarsam çok fena olacak :D

      Sil